Opleiding tot Coach van Windesheim op Europees niveau geaccrediteerd

De Opleiding tot Coach van Windesheim is per 1 juni 2013 officieel door het NOBCO/EMCC geaccrediteerd. Met deze accreditatie is de post-hbo opleiding ook door de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council erkend als goed gefundeerde opleiding. Hiermee zet zowel Windesheim als het vakgebied Coachen een enorme stap in de professionalisering.

De Opleiding tot Coach van Windesheim was al St!R gecertificeerd, waardoor afgestudeerde studenten zich als Erkend Coach kunnen registreren. Door de accreditatie van het NOBCO/EMCC kunnen bij Windesheim afgestudeerde coaches zich nu ook aanmelden bij het NOBCO, waardoor zij de beschikking krijgen over het belangrijke kwaliteitskeurmerk. Met dit keurmerk zijn ze herkenbaar voor particuliere- en zakelijke opdrachtgevers als gedegen en doelmatig opgeleide professionals. Met name de personeelsafdelingen van kleine en grote organisaties huren in toenemende mate alleen coaches met dit keurmerk in, omdat ze daarmee weten kwaliteit in huis te halen.

NOBCO/EMCC

Het NOBCO heeft na eigen grondige accreditatie de Opleiding tot Coach voorgedragen aan het EMCC ter accreditatie. Het EMCC is de Europese kwaliteitsstandaard voor het vak coaching, waarbij negentien landen zijn aangesloten. 'Voor onze Opleiding tot Coach is deze accreditatie van groot belang', vertelt Lydia ten Den, programmaleider Opleiding tot Coach bij Windesheim en arbeids- en organisatiepsycholoog. 'Er is een aanwas van nieuwe coaches in zowel Nederland als Europa, maar daarmee is de kwaliteit niet altijd gewaarborgd. Met deze accreditatie krijgen studenten bij Windesheim een post-hbo opleiding die zowel op landelijk als Europees niveau garant staat voor hoge kwaliteit', aldus Lydia ten Den.

Terug naar overzicht